En lun pai med søt løk og muggost passer godt til en god entrecote eller annet kjøtt.  Denne paien er relativt enkel og uten egg eller fløte i fyllet – kun løk og muggost.  Denne kan du lage ferdig tidlig på dagen og steke før middagsgjestene kommer (punkt 7 i oppskriften). I utgangspunktet er dette 100% #localfood, men ettersom Norge har et stort behov for import av korn, har jeg notert melet i paideigen som importvare og derfor 76% #localfood.

Om denne retten

  • antall personer; 8      tid å lage; 25 minutter + steking

Dette trenger du (N=norske produkter fåes i butikk, HD=hjemmedyrking mulig, I=import)

  • 250 gr paideig (10o gr smør, 150 gr mel, 1/2 ts salt) (N+I)
  • 1o-15 sjalottløk avhengig av størrelse (N)
  • 150 gr muggost – f.eks Selbu Blå, Kraftkar eller andre (N)
  • 2 ss smør

Slik går du fram

  1. Smuldr smøret i en bolle med mel og salt.  Kna blandingen sammen til det blir en fin deig.  Pakk inn i plastfolie og sett kaldt. La hvile i ca 30 minutter
    (Alternativt kjøp en ferdig paideig)
  2. Kok opp vann og kok løken i 1 minutt.  Legg løken i isvann et par minutter.  Kokingen gjør at det er mye lettere å skrelle løken.
  3. Kjevl ut paideigen og fyll en smurt paiform. Forstek paibunnen på 200 grader i 10-15 minutter.
  4. Del opp sjalottløken i båter og stek disse i litt smør til de er litt møre og gyldne (3-4 minutter).  Løken trenger ikke være helt møre da de også skal inn i ovnen.
  5. Fordel den stekte løken i paiformen og smuldr muggost over.
  6. Bruk resten av paideogen til å lage et flette-lokk.
  7. Sett paien i stekeovnen i ytterligere 10 minutter på 200 grader

Tips 1; Finn fram den osten du liker til kjøtt. Muggost kommer i forskjellige styrker og det er mange norske – og prisvinnende – oster på markedet.  Selv synes jeg at muggost skal smake litt.

Tips 2; Om du liker litt søtere løk kan du tilsette litt blasamicosirup eller et par ts sukker når du steker løken.

Drikke

Isvann, rødvin eller øl.

Ernæring

kcal 270 pr person | karbo 27% | protein 8% | fett 65%

CategoriesUkategorisert