Tunfisk salat med sursøte poteter

Tunfisk

Om retten

Denne salaten passer som forrett eller hovedrett. Du kan servere den på litt grønn salat, en toasted brødskive eller i en tortilla. Du kan servere tunfisken lun eller kald og steke fisken på forhånd, om du ikke vil stå og steke når gjestene har kommet.

personer ; 4 | tid ; 60 minutter

Du trenger

  • tunfisk 100 gram per person
  • 1 potet person
  • slangeagurk
  • youghert naturell
  • sukker
  • vineddik
  • lime
  • olivenolje
  • salt og pepper
  • estragon
  • thai basilikum (kan også lages uten)

Slik går du fram

Skjær potene i 1,5 cm terninger og kok møre. Slå vannet av potene men la det være igjen nok til at de er dekket. Ha i estragon, salt, sukker og vineddik i kjelen. Smak til og sett til kjøling.

Kjøp ferdig tzatziki eller lag denne selv. (Rasp slangeagurken og salt denne. La stå noen minutter før du kryster ut vannet og blander inn youghert, finhakket hvitløk og pepper).

Pepre tunfisken. Stek denne på god varme i olivenolje slik at den får en grå overflate på begge sider men rød inni – dvs kanskje 1/2-1 minutt på hver side.

Slå vannet av potetblandingen. Legg på potetblandingen og tzatziki. (du kan også blande dette sammen) Skjær opp tunfisken i terninger med en skarp kniv. Drypp noen dråper soya på hver bit og kryst over lime. Dryss finhakket thai basilikum over og server. Om du ønsker en ekstra spiss passer det også med litt finhakket fersk rød chilli på toppen.

Categoriesfisk fisk HOVEDRETT