Om retten

Pok er en rå fiskesalat som serveres som en forrett i det hawaiiske kjøkken.  For min del, et sted som fortsatt står på min «bucket list». Jeg bruker min egen variant, og vil sikkert kunne høste anseelig mengder kritikk fra de som har fått dette servert på Hawai, men jeg lar det likevel stå til.  Min er laget med atlanterhavsfisken laks, som i tillfellet gjør det enda verre ettersom Hawai ligger i Stillehavet.

personer ; 4 | tid ; 15 minutter

Se video – klikk her

Du trenger

  • 1 liten pose spinat
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 1/2 rød chilli
  • koriander
  • 200 gr salma laks
  • 1 lime
  • soya
  • 1 kokepose ris

Slik går du fram

Mens du koker risen skjærer du alt i passe biter. Salaten skal være litt «chunky». Bland alt sammen i en bolle. Lag ponzusaus bestående av soya, limesaft og hakket koriander. Hell sausen over salaten og server.  Om du ønsker litt mer fraspark kan du hakke litt ekstra chilli og strø over.