Om retten

Den klassiske norske fiskesuppen er ofte basert på fløte  Min suppe ligger nærmere den franske «bouillabaisse», og er lettere.  Den tar litt tid men er verdt strevet.

personer : 2 | tid : 60 minutter

Du trenger

 • 1 stor fennikel
 • 1 stor løk
 • 3 store gulerøtter
 • 4 stangselleri eller tilsvarende sellerirot
 • 3 fedd hvitløk
 • 1 boks tomater
 • 2 store tomater
 • 1 sitron
 • 1/2 kg reker
 • 1/2 kg hvit fiskefilet (breiflabb, isgalt, brosme, torsk)
 • 3 dl fiskefond
 • 3 dl tørr hvitvin
 • 1 laurbær
 • 1 spk fersk estragon
 • 1/2 tsk chilli chips
 • olivenolje
 • 25 gr smør
 • salt
 • pepper

Slik går du fram

Skjær gulerøttene, fennikelen, løken og selleri i terninger.  Stek halvparten av grønnsakene i olivenolje til de er møre  (3-5 minutter).  Ha i tomatboksen, fiskefonden og hvitvinene.  Ha i et laurbarblad, estragon, chilli chips og salt og pepper. Rens rekene og ha i halvparten av rekehodene i kjelen – ikke rekene. La blandingen så vidt koke/putre (ikke fosskoke) i 4o minutter.  Kjør halvparten av blandingen i en food processor i 3-4 minutter. Mos blandingen gjennom en sil og gni med en skje i silen, slik at all vesken kommer ut.  Sil også resten av innholdet i kjelen.  Du har nå en fin rød fiskebasis som du må smake til med salt og pepper.  Kryst også saften fra en halv sitron. Ha i smøret.

I den silte suppen legger du nå i resten av grønnsakene og kok disse møre ca. 25. minutter.  Når disse er møre setter du ned varmen og legger i fisken – som du har skåret i like store terninger.  La fisken trekke i 5-7 minutter.

Server suppen med nystekt grovt brød og godt smør. Pynt med persille og toppen/dusken av fennikelen

Categoriesfisk