Om retten

Kyllingvinger er lett å lage, billig og godt. Disse vingene fikk jeg servert en gang på restauranten L’Adresse, som ligger i nærheten av Empire State Building i New York. Du finner restauranten på Tripadvisor. Jeg har gjort min egen tolkning, men tror det er ganske nærme.

personer ; 2 | tid ; 20 minutter (uten marineringen)

Du trenger

  • 20 kyllingvinger
  • 1 kokebag ris
  • 1/2 rød chilli
  • 10 blader tai basilikum
  • hvitløk
  • olivenolje
  • tabasco
  • marinade ; balsamico sirup, ketchup (Heinz), olivenolje og presset hvitløk
  • saus ; 50/50 soya og teriyaki, limesaft

Slik går du fram

Lag marinaden og legg kyllingvingene i marinaden et par timer. Stek deretter kyllingvingene på bakepapir 200 grader i 20 – 25 minutter – avhengig sv størrelsen. Kok risen. Bland soya og teriyaki saus i en bolle. Ha i limesaft, smak til og sett til siden

Hakk tai basilikumblader og chilli. Skjær hvitløken i tynne skiver og stek disse i olje noen sekunder. Legg deretter disse på et kjøkkenpapir så fettet trekkes ut. Hvitløken skal være sprø, men ikke steke så lenge at den blir bitter.

Legg kyllingvingene på en tallerken eller fat.  Ha på noen dråper tabasco om du ønsker litt mer «kick». Øs over soya/teriyaki sausen  Dryss chilli, basilikum og hvitløkschips. Server med ris.

Før servering kan du raspe litt limeskall over og strø på litt fingersalt

Som drikke anbefales is.vann, kaldt øl eller rødvin