Om retten

Brosme er en dypvannsfisk i torskefamilien. Kjøttet ligner breiflabb i konsistens og smaker litt av hummer. En veldig god fisk du må prøve om du får sjansen.

personer; 2  | tid 30 minutter

Du trenger

 • 500 gr brosme
 • 2 parmaskinke skiver
 • 6 store poteter
 • 50 gr smør
 • 1 1/2 dl fløte
 • 6 spsk finsnittet syltet fennikel
 • rød pesto
 • 1 hvitløksfedd
 • olivenolje
 • salt og pepper
 • bladpersille

Slik går du fram

Sett på en kjele og kok potene mens du forbereder fisken. Del fisken i to like tykke/store stykker. Smør fisken inn med rød pesto på begge sider. Surr parmaskinke rundt og fest med en grillpinne. Kapp til lengden på pinnen.

Når potene er ferdig kokt ; skrell potene og mos de litt grovt med en skje, gaffel eller moser. Bland i salt, pepper, knust hvitløksfedd, 25 gr smør og spe ut med matfløte. Hold varm i en kjele men pass så den ikke brenner seg.

Smelt smør i en stekepanne sammen med litt olje. Stek fisken surret i parmaskinke i litt høy varme på vege sider. Senk deretter temperaturen og stek 4-5 minutter på hver side avhengig av tykkelsen på stykket. Mens fisken steker finsnitter du den syltede fennikelen (se egen oppskrift under tips).

Legg litt potetmos midt på tallerken. Legg fiskestykket på toppen og øs over 1 spsk av smøret/oljen fra stekepannen  Pynt med bladpersille. Legg et par spsk finsnittet fennikel ved siden av fisken  Tilpass med salt når du har smakt.

Categoriesfisk