Papardelle med grillet squash og parmesan

Om retten

personer; 4 | tid; 20 minutter

Du trenger

  • 500 gr fersk pappardelle (alternativt tagliatelle)
  • 4 spk pesto genovese
  • 1 squash
  • 50 gr parmesan
  • salt & pepper
  • olivenolje
  • fersk rosmarin

Slik går du fram

Sett på en kjele med vann.  Sett på stekeovnen på 200 grader. Vask og skjær squashen i tynne skiver med en ostehøvel eller kniv.  Legg squashskivene på et bakepapir. Ha på salt og pepper samt litt olivenolje – stek skivene i 4-5 minutter og ta ut stekebrettet.  La brettet stå på kjøkkenbenken og riv over parmesan. Sett på grillen i stekeovnen.

Når vannet koker legger du i den ferske pastaen, som normal trenger kun 2-3 minutter.  Sett inn squasskivene med parmesan og grill disse til de får en fin gyllen farge – 2 minutter.  Pass på så de ikke brenner seg!

Sil vannet av den ferske koke pastaen. Bland inn pesto og legg litt pasta i bunnen av en dyp tallerken.  Legg deretter grillet sqush med parmesan på toppen og litt fersk rosmarin.