Sjøkreps med syltet fennikel

Om retten

personer; 2 | tid; 30 minutter

Du trenger

  • 4 krepsehale
  • 5 store mandelpoteter
  • 150 g sellerirot
  • 200 g syltet fennikel (se eget punkt)
  • 50 g smør
  • 1 1/2 dl matfløte
  • 1/2 tsk tørket estragon
  • 1 knivspiss chillichips
  • 1 fedd hvitløk

Slik går du fram

Sett på en kjele med vann og kok mandelpoteter og sellerirot som du renskårer og skjærer i terninger. Del krepsehalene på langs og la de få romtemperatur.

Når mandelpoteter og selleriroten er ferdig kokt, moser du de i en kjele. Tilsett fløte, salt, chilli og 25 gram smør. Press i et fedd hvitløk.

Snitt den syltede fennikelen i tynne strimler og varm denne i en kjele med litt vann i bunnen. Smelt smøret i en egen kjele og sett til tørket estragon.

Legg litt mandel- og sellerirotpuré i bunnen av en dyp tallerken. Legg snittet syltet sellerirot på toppen av puréen. Legg på krepsehalene og øs over smeltet smør med estragon

Syltet fennikel

Sylting er veldig lett men må gjøres et par dager på forhånd. Imidlertid kan du lage en stor porsjon du kan bruke til mange forskjellig retter. Regelen er 1-2-3; dvs 1 del eddik (7%), 2 deler sukker og 3 deler vann. Varm opp laken til sukkeret er oppløst. Del opp fennikelen i like store biter og kok denne mør, 6-7 minutter. Legg fennikelbitene i et stort glass og hell over laken. Sett på lokk og sett til side

Categoriesfisk