Deilig pastarett kjøtt, sopp, løk og fløte

Om retten

Personer; 2. Tid; 25 minutter

Du trenger

    150 gram entrecôte
    1 løk
    6-8 sjampinjong
    2.5 dl matfløte
    50 gr smør
    fersk tagliatelle
    1 tsk hakket rød chilli
    lime
    1 spsk hakket koriander
    2 tsk balsamico sirup
    salt og pepper
    olivenolja

Slik går du fram

Skjær entrecôte i terninger – salt og pepre. Skjær løk i skiver på langs av løken og riv soppen i biter med fingrene. Sett på en kjele med vann til pastaen.

Brun entrecotterningene i et par minutter i god varm panne med smør. De skal senere varmes i sopp og løkblandingen – så ikke stek helt gjennom. Ta kjøttet ut av pannen og legg til side.

Stek løk og soppblandingen og hakket chilli i litt smør og olje – salte og pepre. Mens det ennå er litt tyggemotstand (3-4 minutters steking), slå over fløten, ha i balsamico og hakket koriander.Rasp i litt limeskall. Smak til med salt og en ekstra klatt smør. La blandingen putre 3-5 minutter. Senk varmen og la kjøttet varmes i blandingen mens du koker pastaen 3-4 minutter. Ha salt i vannet men ikke olje – det lukker pastaen.

Når pastaen er ferdig siler du av vannet og blander inn kjøtt og grønnsakblandingen.

Denne retten kan også lages uten kjøtt. Du kan alternativ bruke rosmarin om du ikke er glad i koriander. Om du ønsker kan du rive litt parmesan over, pynte med litt koriander (eller rosmarin) og en tomat.

Categorieskjøtt