Andebryst med selleri og chilli

Lett og sunt andebryst

Om retten

Personer; 2. Tid; 25 minutter

Dette trenger du

 • 1 andebryst
 • 2 stangselleri
 • 1/2 løk
 • 1/2 rød paprika
 • 1/3 rød chilli
 • kruspersille
 • teriyaki
 • soya
 • lime
 • olivenolje
 • salt & pepper

Slik går du fram

Sett på vannet til risen. Legg i risposen når vannet koker. Snitt skinnsiden på andebrystet i ruter – salt og pepre. Stek andebrystet på høy varme i tørr panne med skinnsiden ned 3-4 minutter. Snu andebrystet og stek på kjøttsiden. Etter å ha brunet brystet også på kjøttsiden, sett brystet inn i varm stekeovn på 200 grader i 12-14 minutter. Snitt stangselleri, løk paprika i skiver. Stek på lav varme 5-6 minutter. Smak til med salt og chilli chips. Bland 3 spsk soya med 3 spsk teriyaki saus. Kryst saften av en halv lime og bland sammen. La andebrystet hvile i 7-8 minutter på benken.

Legg ris i bunnen av en dyp tallerken, Legg på grønnsaks-blandigen av stangselleri, løk og paprika. Skjær andebrystet i skiver og legg på toppen av grønnsakene. Øs over 2-3 spsk med soya/teriyaki/lime blandingen. Strø over litt rød hakket chilli og pynt med hakket kruspersille.

Drikke

Til dette passer isvann, øl eller riesling.

Categorieskjøtt