En liten vri på klassiske salaten fra Capri

Om retten

  • antall personer; 2
  • tid å lage; 8-10 minutter

Dette trenger du

  • 2 skiver landbrød
  • 10-15 søte små tomater – f.eks Dolcetta
  • buffalo mozarella
  • fersk basilikum
  • olivenolje
  • salt og pepper

Slik går du fram

Skjær to like tykke landbrødskiver – maks 5 mm tykke. Om brødet er litt gammelt og tørt, egentlig bedre.  Ta fram stålringer om du har – alternativ lager du en ring av aluminiumsfolie rundt et glass.  Skjær brødskivene i to like store sirkler og stek disse i olivenolje med litt hvitløk, salt og pepper. Skjær tomater og mozzarella i skiver.  Hakk den friske basilikumen.  Legg lagvis tomater, mozzarella og finhakket basilikum.  Ha på litt oliven.  Smak til med salt og pepper og pynt med et par basilikumblader på toppen. Server.

Drikke

Her passer det meste synes jeg.  Isvann, hvitvin, rødvin eller øl.

Å passe på

Om du hakker alt på forhånd går det fint, men la ikke blandingen ligge for lenge på brødet slik at det blir fuktig og bløtt.

Categoriesvegetar