Enkel og god fiskerett som kan lages på 20 minutter – 64% #localfood
Om denne retten
- antall personer; 2 tid å lage; 20 minutter
Dette trenger du (N=norske produkter fåes i butikk, HD=hjemmedyrking mulig)
- 300 gram breiflabb (N)
- 1 rød paprika (HD)
- 1 løk (N)
- 2 modne tomater (N)
- 1 hvitløksfed (N)
- 1 klype chilli chips (HD)
- sitron
- ris
- rapseolje (N)
- salt (N) & pepper
Slik går du fram
Start med å sette på vannet. Skjær breiflabben (la den gjerne få romtemperatur først) i litt gode terninger 2×2 cm. Pass på at de blir omtrent like store så det tar like lang tid å steke alle. Salt og pepre fisken.
Når vannet koker legger du i risen. (Jeg bruker gjerne posene med ris da det er lettvint og man slipper å måle opp vann etc).
Kutt opp paprika, løk og tomater. Sett på stekepannen på god varme og ha i olivenolje. Fres paprika, løk og tomater sammen med litt hvitløk, salt og pepper. La det kun steke 2-3 minutter før du legger i fisken de siste 4 minuttene på god varme. Fisken skal steke – ikke kokes, så pass på at pannen ikke kjøles for mye ned når du legger i fisken. Har du litt liten stekepanne tar du grønnsakene over i en kjele og legger på lokk til fisken er stekt separat. Deretter legger du grønnsakene tilbake i pannen og blander alt noen sekunder på god varme. Grønnsakene skal ha litt tyggemotstand og fisken må ikke oversteke.
Legg litt ris i bunn av en dyp tallerken. Legg fisk og grønnsaker oppå. Pynt med bladpersille og en sitronbåt. Dryss litt chili chips over
Drikke
Isvann, tørr riesling eller pils