Enkel og god fiskerett som kan lages på 20 minutter – 64% #localfood

Om denne retten

 • antall personer; 2      tid å lage; 20 minutter

Dette trenger du (N=norske produkter fåes i butikk, HD=hjemmedyrking mulig)

 • 300 gram breiflabb (N)
 • 1 rød paprika (HD)
 • 1 løk (N)
 • 2 modne tomater (N)
 • 1 hvitløksfed (N)
 • 1 klype chilli chips (HD)
 • sitron
 • ris
 • rapseolje (N)
 • salt (N) & pepper

Slik går du fram

Start med å sette på vannet. Skjær breiflabben (la den gjerne få romtemperatur først) i litt gode terninger 2×2 cm.  Pass på at de blir omtrent like store så det tar like lang tid å steke alle. Salt og pepre fisken.

Når vannet koker legger du i risen. (Jeg bruker gjerne posene med ris da det er lettvint og man slipper å måle opp vann etc).

Kutt opp paprika, løk og tomater. Sett på stekepannen på god varme og ha i olivenolje. Fres paprika, løk og tomater sammen med litt hvitløk, salt og pepper.  La det kun steke 2-3 minutter før du legger i fisken de siste 4 minuttene på god varme.  Fisken skal steke – ikke kokes, så pass på at pannen ikke kjøles for mye ned når du legger i fisken. Har du litt liten stekepanne tar du grønnsakene over i en kjele og legger på lokk til fisken er stekt separat.  Deretter legger du grønnsakene tilbake i pannen og blander alt noen sekunder på god varme.  Grønnsakene skal ha litt tyggemotstand og fisken må ikke oversteke.

Legg litt ris i bunn av en dyp tallerken.  Legg fisk og grønnsaker oppå. Pynt med bladpersille og en sitronbåt. Dryss litt chili chips over

Drikke

Isvann, tørr riesling eller pils

Categoriesfisk